Portfolio

A Cosmopolitan Facelift

stock dutch interior design dinner table laptop pineapple

Wakker worden met het uitzicht op het meer van Genève en in de verte de spierwitte bergtoppen van de Alpen. Een turn key project waar een flamboyante, klassieke stijl gecombineerd werd met moderne elementen.

De eigenaren vielen als een blok voor het huis met de typische, romantische, Zwitserse architectuur. En ook het uitzicht is fantastisch! Vanaf het begin besloten ze de essentie van het huis te behouden, maar het wél te vertalen naar hun smaak. Stock bleek de oplossing te kunnen bieden. De entreehal van het huis is de eerste blikvanger en zet de toon voor de rest van het huis: op de muur een behang met een patroon dat niet zou misstaan in een historisch theater of Italiaans kasteel. De lampen zijn strak en minimalistisch. Op de trap ligt een wollen traploper.

stock dutch interior design blue kitchen
stock dutch interior design dock sea
dutch interior design living room

Unieke details

Tweede eye-catcher is onbetwist de keuken, gemaakt van hout en geschilderd in een diepe kleur blauw; het voelt alsof de keuken er altijd al is geweest. Het geheim schuilt in het maatwerk en bijzondere details, zoals de koperen wasbakken, de marmeren plaat, de ronde deurknoppen en een mix van gekleurde kussens in de bank rond de eettafel. De eetkamer wordt de Shanghai kamer genoemd; een verwijzing naar de stad waar het echtpaar elkaar heeft ontmoet. De stoffen van de gordijnen, zijde met een rood-roze patroon, en de rode kleur op de muur zijn uitgekozen met China als inspiratiebron. Waar beneden is gezocht naar een eclectische mix, is in de master juist gekozen voor kalmte en harmonie door kleuren te kiezen die rust geven: grijs en blauw. Het contrast is gezocht in de materialen: linnen, zijde en katoen, en dat maakt de combinatie allesbehalve saai. Op de overloop staan op maat gemaakte kasten met daarin geen boeken, maar handtassen en schoenen, die subtiel zijn uitgelicht. “Ik vind het zonde om deze verzameling achter gesloten deuren op te bergen. Nu geniet ik ervan, elke keer als ik erlangs loop.”

stock dutch interior design dinner table
dutch interior design classic bathroom
dutch interior design bathroom chandelier

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

Harmonious Jigsaw

stock dutch interior design colourful pink pillow