Portfolio

Embracing History

stock dutch interior design dark blue bedroom

Hoe maak je van een statige schatkist vol historische elementen een warm familiehuis waarin gewoond, geleefd, gespeeld en gedanst kan worden?

Toen villa “Buitenplaats Schoonoord” op hun pad kwam, deden ze bijna ongezien een bod. Stock Interiors stapte tijdens de afrondende fase in het proces en pakte het stokje over waar de restauratie en verbouwing was gestopt. We zagen het als onze taak om van de beeldschone, maar ietwat kille villa een warm en gezellig kinderhuis te maken, waar lekker veel lawaai en rommel gemaakt mag worden.

dutch interior design outside dutch old house
dutch interior design purple wallpaper ceiling ornament
dutch interior design cat window hallway old lamp

Eye Catchers

Rustpunt is de keuken, waar de familie elke ochtend samen ontbijt. Aan de ronde tafel, praktisch voorzien van wieltjes, zodat ie verschoven kan worden, is ruimte voor iedereen. De bank in de nis is op maat ontworpen en voorzien van gekleurde kussens, die de moderne keuken warmte geven. Aan de andere kant van de tafel staan hippe stoelen, gestoffeerd met een afwasbare polyester stof. Grenzend aan de keuken bevindt zich de zitkamer, die via oorspronkelijke schuifdeuren is afgescheiden van de kamer ernaast.

Om deze ruimten minder statig te maken, is gekozen voor een oud roze kleur op de muur. Als contrast staan er twee moderne wingback chairs, dit houdt het geheel spannend. De serre, oorspronkelijk in 1930 aangebouwd, doet nu dienst als muziek- en kinderkamer. De ouderslaapkamer heeft veel oorspronkelijke klassieke details daarom kozen we als tegenhanger voor een stoer, diepzwart, wat grover grasbehang en moderne lampen. Het bed mocht daarentegen wel weer wat eleganter zijn, met een headboard dat qua kleur en structuur goed aansluit op de muurschilderingen en een spannend, zelf ontworpen, satijnen sprei. De kinderkamers hebben elk een eigen ontwerp, waarbij de kamer van de jongste dochter eruit springt door de hoogte van de plafonds en een behang met afbeeldingen van boombladeren.

dutch interior design big lamp ceiling dining

“Het huis heeft onze familie dichterbij elkaar gebracht; hoe groot het ook is. Het huis geeft veel, zo voelt dat. Ook aan onze vrienden en zelfs aan de omgeving. En zo is het een joy for everybody geworden en geniet iedereen mee. Dat is voor ons de grootste lol.”

dutch interior design roof ornament old french
beautiful old entrance open door
dutch interior design marble haarlem office chandalier

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

A Cosmopolitan Facelift

stock dutch interior design dinner table laptop pineapple