Portfolio

Family Treasures

stock dutch interior design blue lamp

De jaren twintig villa met vriendelijke details als erkers, bijzondere voegen, ronde gevels en grote en kleine ramen moest weer tot leven worden gebracht.

De eerste stap was de keuken, alles was spierwit en oogde nogal steriel, bovendien klonk er een galm. Behang bleek de oplossing voor beide problemen; het werkt geluiddempend en voegt een flinke dosis sfeer toe. De nieuwe Bulthaup keuken bleef, net als het kookeiland. Alleen schoof dat een paar meter op, waardoor er ruimte kwam voor een grotere eettafel voor alle gezinsleden en eventuele gasten. Zo zijn koken en eten nu samengevoegd in één ruimte.

beautiful photo of a maison
office with old paintings on the wall
bookcase

Handgemaakte heritage

De bestaande witte, rechthoekige tafel maakte plaats voor handgemaakte tafel van kopshout. De vorm is ovaal, als tegenhanger van alle rechte lijnen in dit gedeelte van het huis. De bestaande gordijnen werden vervangen, het mocht wat spannender, rijker en jonger, door rode gordijnen, gemaakt van een crunchy linnen stof. Inspiratie voor het artdeco-behang in de hal was het glas-in-loodraam in de wc. Stock moedigden het echtpaar aan meubels die hen dierbaar waren weer tevoorschijn te halen. Grootmoeder’s stoelen werden gestoffeerd in een coole stof.

stock dutch interior design blue chairs

“Een stoel zegt zoveel. Het heeft als het ware alle hoogte- en dieptepunten in een leven meegemaakt en is gebruikt om te studeren, te ontspannen en gesprekken in te voeren. Daarom doet het me zo veel dat we die stoelen een tweede leven hebben kunnen geven.”

dutch interior design marble haarlem office chandalier

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

A Green Oasis

stock dutch interior design kitchen