Portfolio

Majestic Townhouse

Dit bijzondere huis met een typische Nederlandse klassieke charme dateert uit 1922. De huidige bewoners hebben, in samenwerking met een architect met passie voor huizen uit die tijd, het huis een fors stuk uitgebreid.

De nieuwe leefkeuken, met aansluitende bijkeuken, vormt het kloppend hart van het huis. Er is gekozen voor een speels contrast tussen drie stoere materialen: hout, marmer en staal. Het bijzondere schilderij gemaakt door Lita Cabellut vormt een extra focus punt in de ruimte en zorgt voor een verrassend effect als je binnenloopt. De deuren en ramen zijn gemaakt van staal in een zachte coating, ze vormen een sierlijke overgang naar de zitkamer en tuin.

De bijkeuken is de plek waar de honden na een lange wandeling binnenkomen en kunnen opdrogen. Het is ook de ‘laundry’ waar de wasmachine, droger, en strijkplank netjes en praktisch zijn weggewerkt in op-maat-gemaakte kasten.

Het huis is van top tot teen gerenoveerd met respect en liefde voor de stijl en glorie van weleer. Het authentieke karakter wordt extra benadrukt door de donkere marmeren vloeren en de prachtige oude deuren met mooi profiel.De lambrisering en hoge plinten zijn geschilderd in fris wit. De statige villa beschikt over vele grote en hoge kamers die perfect ruimte boden voor royale inbouwkasten en planken; ze zijn door het hele huis te vinden. Omdat de kasten in voldoende bergruimte voorzien, kon iedere kamer naar wens worden ingericht, bovendien zorgt het ‘state of the art’ maatwerk voor een rijke uitstraling en een rustige achtergrond voor het design. De verlichting is gebruikt om een spannend contrast te creëren; de basis verlichting is modern en de sfeer verlichting is juist weer klassiek.

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

This home is Heritage