12.12.18

Maak kennis met Jeroen Stock

Een groot gezin was altijd mijn droom; een thuis met veel lawaai, lachen, spelletjes en mensen over de vloer. Dit komt denk ik door de manier waarop mijn jeugd is verlopen. Mijn ouders waren heel goed in het verzinnen van leuke dingen en er was altijd wel iets te beleven. Toen ik geboren werd, woonden we in Zuid Afrika, op een waanzinnige plek in Kaapstad. Ik heb weinig heldere herinneringen want ik was pas zes toen we weer terugkeerden naar Nederland, maar ik bewaar veel indrukken van een roerig land en een nieuwsgierigheid naar het verhaal en de geschiedenis. We woonden 8 jaar in Nederland, daarna verhuisden we naar Singapore waar ik mijn middelbare school af heb gemaakt. Op school zat ik in klassen van ongeveer 24 leerlingen en 20 verschillende nationaliteiten. Die tijd ervoer ik toen als bijzondere periode, en zo kijk ik er ook op terug. Ik merkte dat andere culturen, mensen en gewoontes mij buitengewoon interesseerden, en ik ontwikkelde een passie voor wat er in de wereld te zien is. De school had een breed aanbod van vakken en leraren waardoor ik mezelf goed kon ontplooien. Ik koos het vak Kunst voor mijn eindexamen. Als ik uiteindelijk met dit pakket maar naar een Nederlandse universiteit kon, was mijn vaders advies. Ik heb mijn examens afgerond met prima cijfers, maar voor het vak Kunst haalde ik een ‘uitmuntend’ en kreeg de prijs voor de creatiefste leerling van 1992.

"Ik leef het leven waar ik altijd van heb gedroomd!”

Toch luisterde ik naar het advies van mijn ouders en ging in Groningen Internationale Betrekkingen studeren, een studie waar ik me met veel moeite doorheen geworsteld heb. Daarna eindelijk werken en zelf geld verdienen; op zoek naar mijn eigen weg. Een zwaar ongeluk bracht een keerpunt in mijn leven. Ik ontwaakte uit een coma en kwam er achter dat ik helemaal nog niet op de goede weg was. Maar welke weg was dan wel de goede? Een lastige maar waardevolle periode van zoeken en uitproberen volgde en uiteindelijk werd het duidelijk dat ik meer wilde doen met mijn creativiteit. Toen ik Leonie ontmoette leek alles voorbestemd, zij zat op eenzelfde spoor en samen zijn we in het diepe gesprongen.  Samen hebben we nu ons bedrijf en een gezin met drie prachtige kinderen en een hond. Dit betekent iedere dag veel lawaai, lachen en mensen over de vloer; ik leef het leven waar ik altijd van heb gedroomd! Het is heerlijk om vanuit deze basis te werken. We werken nog steeds zoals we begonnen zijn; als een team waarin iedere creatieve inbreng een rol speelt en waar oog is voor detail, het bijzondere verhaal achter de wensen en de unieke familiecultuur van de bewoners.

Foto: Brenda van Leeuwen