04.01.19

Wie is Leonie Hendrikse?

Het antwoord op de vraag ‘wie ben ik en wat heeft mij gevormd’, gaat altijd terug naar mijn vroege jeugd. Na de eerste jaren van mijn leven in Sydney en Singapore zouden wij de volgende post krijgen in New Orleans. Dit vanwege het werk van mijn vader, die civiel ingenieur was. Deze bestemming hebben we nooit bereikt; mijn vader stapte, komende uit Amerika met een jetlag, in z’n auto om snel bij ons te zijn, maar hij verongelukte op de weg naar huis.

Samen met mijn moeder en mijn broertje ging het verhaal toch verder. Het heeft ons vroeg geleerd het leven extra mooi te maken. Mijn broer Patrick is hierin mijn grote voorbeeld. Hij begon zijn eigen bedrijf op z’n 20ste; tegen al het conventionele in durfde hij z’n eigen weg te gaan, en creëerde zoveel unieke plekken waar mensen samenkomen om te genieten van het leven. Ik heb geleerd het half volle glas zeer te waarderen. Zelfspot, humor en het leven leven met een positieve Franse slag helpt mij te focussen op de dingen die het ertoe doen en niet te verzanden in futiliteiten.

"Ouder worden is goed, het geeft structuur en sturing aan de immer opborrelende plannetjes in mijn hoofd.”

Na het vervolg van mijn jeugdjaren in Bloemendaal, studentenleven in Amsterdam, wereldreizen voor de KLM en verschillende spannende opdrachten, ontdekte ik bij Wilhelmine van Aerssen Agenturen mijn echte talent. Toen vond ik de moed om mijn intuïtie te volgen en ben gaan doen waar ik goed in ben: ontwerpen van authentieke creaties. Mijn inspiratie en aanleg voor kleur en compositie komen zeker uit een lange lijn van sterke creatieve vrouwen. Thuis stond altijd een naaimachine op tafel, mijn moeder kan werkelijk alles, van Vogue Couture tot het maken van de mooiste gordijnen en het stofferen van stoelen en banken. Mijn grootmoeder ging als een van de eerste vrouwen naar de kunstacademie en tekende tot haar 90ste nog prachtige naakten en overgrootmoeder Lizzy was een gevierd stilleven-schilderes.

Ouder worden is goed, het geeft structuur en sturing aan de immer opborrelende plannetjes in mijn hoofd. Ik ben dankbaar dat ik iedere dag kan werken met een stevig team dat mijn snelheid en creatieve brainwaves begrijpt en kan vertalen. Stock Dutch Design, mijn dierbare matties, mijn familie en mijn gezin zijn mijn thuishaven waar ik me met onuitputtelijke passie iedere dag voor inzet; een rijker leven kan ik me niet voorstellen.

Foto: Brenda van Leeuwen