21.10.20

Tijd voor een eigen plek

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: op 2 november verhuizen wij naar ons eigen Stock kantoor. Een spannende stap in de geschiedenis van ons bedrijf.

Na lang zoeken in en om Haarlem vonden wij in het voorjaar van 2020 de perfecte lokatie. Een oude stal en loods uit 1920, later omgebouwd tot auto reparatie garage, midden in het mooie dorp Overveen, aan de rand van Haarlem. De geschiedenis van het pand was precies waar wij naar op zoek waren; het ademt de sfeer van handen-uit-de-mouwen en vakmanschap. Met een oppervlakte van 390 m2 konden onze dromen alle kanten op. Er is genoeg plek voor ruime teken- en werk tafels, het overzichtelijk uitstallen van stoffen, behang, en andere materialen, en een belevingsruimte voor klanten en vakmensen. Begin juni 2020 startte het aannemingsbedrijf J. van der Windt met de renovatie.

Onze verhuizing is, zoals alle grote beslissingen in het leven, ‘bittersweet’. Wij hebben met veel liefde zes jaar lang in het souterrain van het bijzondere monumentale Huis Barnaart op de Nieuwe Gracht in Haarlem gewerkt en mooie herinneringen verzameld. Van het publiceren van ons eerste boek in de spiegelzaal bovenaan de majestueuze trap, het ontvangen van zoveel dierbare klanten in onze ‘stalen-kamer’, het creëren van honderden ontwerpen en mood-boards, vergaderingen en lunchen in de heerlijke achtertuin, luisteren naar het carillon, tot een beker thee in de keuken om even tot rust te komen tussen vele afspraken door. Voor altijd zal deze plek ons dierbaar zijn. De creatieve tijd in huis Barnaart heeft ons het vertrouwen gegeven om door te gaan met vernieuwen. Wij hebben daar onze signatuur stevig neergezet en onze naam veranderd In Stock Dutch Design. Nu zijn wij klaar voor het maken van nieuwe herinneringen in onze eigen ‘Stock Stable’.

"Onze verhuizing is, zoals alle grote beslissingen in het leven, ‘bittersweet’.”

Het Stock team heeft de koppen bij elkaar gestoken om te komen tot een creatief plan dat Stock Dutch Design uitstraalt vanaf de parkeerplaats tot de achterdeur. Het maatwerk, stoffen, behang, en verlichting, natuurlijk in fantastische kleuren en patronen, geven de bezoeker een mooi beeld van wat er mogelijk is in een Stock ontwerp. Naast onze Stock Signatuur hebben wij ook meteen gekozen voor een state-of-the-art  gezonde en veilige leefomgeving, met goede isolatie, luchtcirculatie en energiebesparende apparatuur. Nadat de oude garage indeling was geruimd bleef er een grote loods over, een leeg canvas waar alles mogelijk was. We kozen voor een open indeling waarbij bij binnenkomst in één oogopslag de indeling duidelijk wordt.  De kantoren zijn open en dicht tegelijkertijd doordat wij kozen voor glazen wanden. Zo kan er in alle rust gewerkt en overlegd worden én voelt iedereen zich onderdeel van het geheel. Het pand wordt zo als het ware onderdeel van het team.

De gedateerde pui werd in ere hersteld door een nieuwe pui te creëren welke geïnspireerd is op het oude model. Als je door deze deur naar binnenkomt word je verwelkomd in een met licht overgoten kamer met een heerlijke bank en stoelen; een plek om even bij te komen en kennis te maken. Vervolgens loop je tussen de kantoren door naar het hart van het kantoor, een grote woonkeuken die een drie dubbele functie heeft. Natuurlijk allereerst de primaire taak koffie, thee, lekkere hapjes en lunch, daarnaast laten wij onze klanten graag zien wat er allemaal mogelijk is in een keuken ontwerp, eveneens zal deze ruimte de plek zijn om gezellige bijeenkomsten te houden en het leven te vieren. Vanuit de keuken loop je naar het achtergedeelte met twee ‘stalenkamers’. In deze kamers hebben wij al onze stoffen, behang, tegels, vloerstalen, kranen, plaatmateriaal,  enzovoort enzovoort overzichtelijk uitgestald. This is where the magic happens! Op de lange tafel in het midden leggen wij alle gekozen materialen, per kamer, zodat de flow van de ene naar de andere kamer meteen duidelijk is. Het is een mooi moment in het design proces, want dit is de eerste keer dat onze klanten kunnen beleven en voelen hoe het creatieve plan eruit gaat zien.

De opening van ons kantoor markeert tevens het begin van een bijzondere samenwerking met het Deense merk Gubi. Hun steeds wisselende collectie kunt u ervaren in ons prachtige nieuwe thuis.

2 november 2020 is het zover, wij kunnen niet wachten, en wij hopen u snel te kunnen ontvangen!