Portfolio

Grachtenhuis in stijl

Aan de gracht

Dit koopmanshuis daterend uit de 19e eeuw, bevindt zich aan een van de grachten in hot and happening Amsterdam. Het charmante vaarwater met zijn magnifieke uitzicht is onderdeel van de beroemde ‘Grachtengordel’. Het huis zelf heeft een typisch 17e eeuwse gevel.

Het huis beschikt over twee voordeuren. Voorheen zag men bij binnenkomst een moderne, zwevende, vrij gevaarlijke trap, vlakbij een van de voordeuren. Het open trapgat transporteerde de vochtige koude Hollandse lucht naar boven. Daarom was het een vurige wens van de eigenaars van dit huis om de kou en de tocht buiten te houden. Een grote wens was ook het creëren van een verbinding van de keuken op de begane grond met de living room op de eerste verdieping. Een leuke uitdaging voor Team Stock.

Verbouwing
De oplossing was als volgt: Het oude trapgat werd dichtgegooid en daardoor kwamen er twee extra kamers bij. Een nieuwe, veilige trap werd gecreëerd in de keuken, tegenover de coffee corner.

In het halletje heerst een Zuid-Afrikaanse vibe, dankzij het behang met bloemenpatroon ‘Watsonia” van Maison Pierre Frey

De op maat gemaakte keukenkastjes van walnoot springen direct in het oog. Het Italiaanse ‘Verdi Alpi’ marmeren aanrechtblad geeft de keuken een lumineus en luxueus voorkomen. Het contrast tussen het warme notenhout en het koele marmer creëert precies de goede sfeer in deze ruimte.

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

Mid Century vibes