Portfolio

Nederlands erfgoed met een eigentijdse twist

De Rotterdamse wijk Kralingen, waar wij dit mooie huis onder handen mochten nemen, werd net als het centrum van de stad, zwaar getroffen door het bombardement van 14 mei 1940, tijdens de tweede wereldoorlog. De eerste bommen vielen op Kralingen, echter de bommen hebben deze specifieke laan gelukkig niet geraakt.

Dit gebouw staat op een steenworp afstand van de plek waar weinig gebouwen overeind zijn gebleven. Het huis bevindt zich in Kralingen-Oost, een lommerrijke, kindvriendelijke buurt nabij het centrum. Het gebouw dateert uit 1913 en het mag een wonder heten dat het destijds gespaard is gebleven.

Uniek karakter

Binnen de gemeente Rotterdam neemt Kralingen een bijzondere plaats in. Het is een geliefd woongebied, de grootschalige modernisering van Rotterdam is bijna volledig aan deze wijk voorbij gegaan, het heeft haar historie en haar unieke karakter behouden.

Spanningsboog

De wensen van de opdrachtgever waren heel duidelijk: het huis moest een veel spannender uitstraling krijgen: op diverse plekken maatwerk, behang door het hele huis, maar wel met behoud van alle klassieke (vooroorlogse) elementen die het huis zo bijzonder maken.

De spanningsboog tussen oud en nieuw geeft het huis karakter en sfeer.

Het huis heeft haar historie en haar unieke karakter behouden.

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

Kleurrijk Amsterdam