Portfolio

Rijksmonument uit vervlogen tijden

In de 18e eeuw wordt voor het eerst melding gemaakt van dit bijzondere huis. Het pand is gelegen in een lommerrijke, historische buurt.

 

Geschiedenis

Deze van oorsprong deftige wijk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de 14e eeuw. Bebouwing van de buurt bestond vanaf de 17e en 18e eeuw toen steeds meer gefortuneerde stedelingen uit de grote steden van Noord Holland hier kleine en grote buitenverblijven lieten bouwen.

Het huis heeft een architectuur die zeer bepalend is voor de 18e eeuw.Het Rijksmonument bezit zoveel charme dat de nieuwe bewoners meteen verliefd waren: de ligging tussen stad en strand, het prachtige uitzicht over het park met kwetterende vogels en vooral de grote tuin zijn een lust voor het oog.

 

Jong gezin

Het gezin had hele duidelijke wensen. Het klassieke pand met haar hoge plafonds moest goed onder handen worden genomen. Uiteraard was het even uitzoeken wat er wel en niet mogelijk was, maar uiteindelijk hoefden wij niet lang te onderhandelen met Monumenten zorg.

 

 

Daarnaast heeft Stock Dutch Design een ontwerp gerealiseerd voor de indeling van de tuin met tuinhuis, een oplossing voor de carport en een zwembad. Het nog meer betrekken van de tuin bij het huis was eveneens een belangrijke wens van het gezin.

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Next Project

Betoverende garage