Portfolio

A Green Oasis

stock dutch interior design kitchen

Aan de rand van de duinen staat de historische villa Boshof. Hier woonde jarenlang schrijver Godfried Bomans. Nu is het de moderne, elegante uitvalsbasis van een jong gezin.

Het huis was oorspronkelijk van de ouders van de eigenaresse en de vraag rees: hoe maak je van je ouderlijk huis jouw huis? Het echtpaar kwam bij Stock Interiors terecht. Het voorstel om van de oorspronkelijke, klassieke zitkamer een elegante, moderne leefkeuken te maken, sprak aan en werd het startpunt voor het opnieuw indelen van het huis. Alle ruimtes veranderden van functie en werden rigoureus aangepakt.

dog outside big castle
dutch interior design cyan couch sofa blue ornement pillow
forrest blue sky

“Nu al voelt het echt als óns huis”

De keuken kreeg handgemaakte tot aan het plafond reikende kasten en een kookeiland in het midden. Ook kwam er een Amerikaanse mudroom met riante opbergruimte voor alle sportkleding, jassen en tassen. De voormalige eetkamer is getransformeerd tot bibliotheek  annex zitkamer waarin de authentieke haard uit de oorspronkelijke zitkamer is geplaatst.  Er kwamen 2 kinderslaapkamers op zolder en een derde kinderslaapkamer op de eerste verdieping. Omdat er in deze kamer van oorsprong weinig licht naar binnenkwam, is er een dakterras, raam en openslaande deur gecreëerd. Er kan neergeploft worden op de blauwe, op maat gemaakte bank in de televisiekamer, ook een nieuwe kamer in het huis. De stof oogt als fluweel, maar is gemaakt van materiaal dat duurzaam en afwasbaar is. Op de bank liggen kussens met grote, opvallende patronen en kleurrijke pipings. Ze geven de kamer een spannende twist. Om meer diepte toe te voegen aan het interieur, werd voor behang met een bijzondere textuur gekozen. De serre, slaapkamers en inloop-kleedkast volgden. Zelfs de w.c. heeft behang gekregen; het behang doet denken aan mozaïek, zoals je vaak in huizen aan de kust ziet. ‘Nu al voelt het echt als óns huis, en niet meer als dat van mijn schoonouders. Alles valt hier op zijn plek.’

dutch interior design blue chair kitchen
dutch interior design modern bathtub
dutch interior design blue ornament wallpaper toilet
dutch interior design marble haarlem office chandalier

Zin om met ons te werken?

Heb je een project in gedachten? Samenwerken? Laat ons het weten en wij nemen contact met je op.

Neem contact op